Acteur Bill Cosby is door een vrouw uit Zuid-Californië aangeklaagd. Cosby zou haar op 15-jarige leeftijd hebben misbruikt.

Dat meldt AP woensdag.

Het misbruik zou hebben plaatsgevonden in de Playboy Mansion in 1974. De aanklaagster Judith Huth verklaarde dat een vriend en zij Cosby ontmoetten bij filmopnames.

Een week later dronken ze nog een paar drankjes bij een tennisclub. Na de drankjes zou Cosby de twee mee hebben genomen naar de Playboy Mansion, waar Cosby de vrouw verplichtte om een seksuele handeling bij hem uit te voeren.

Cosby stak zijn hand in de broek van Huth en nam daarna haar hand in zijn hand om seksuele handelingen bij zichzelf te verrichten zonder haar toestemming.

Volgens NBC News zijn er ten minste vijftien vrouwen die naar buiten getreden als slachtoffer van de acteur. Cosby wil zelf niet op de beschuldigingen reageren. Zijn advocaat ontkent alles.

Janice Dickinson

Ook Carla Ferrigno, een voormalig playboybunny en vrouw van acteur en realityster Lou Ferrigno, liet eerder weten tot Cosby's slachtoffers te behoren. Zij zegt dat Cosby haar na een avondje uit bij hem thuis probeerde te zoenen, maar dat ze hem van zich af wist te slaan.

Eerder beschuldigde voormalig model Janice Dickinson Cosby ervan haar te hebben gedrogeerd en verkracht, nadat ook Joan Tarshis en Barbara Bowman met soortgelijke verhalen kwamen.

Bekijk video: 

Verhalen vermeende slachtoffers Bill Cosby kunnen zaak juist verzwakken