Wibi Soerjadi verliest zijn vader aan de Ziekte van Alzheimer. De vader van de pianist maakt het steeds slechter. "Het is onwerkelijk wat er nu gebeurt. Ik kan het niet aanzien hoe mijn vader achteruit gaat."

Dat zegt hij in Story.

"Het is echt verschrikkelijk wat hem overkomt. Zijn kortetermijngeheugen gaat met sprongen achteruit", aldus de pianist over zijn vader, die werkte als wetenschapper in de wiskunde.

Soerjadi vertelt dat zijn vader inmiddels niet meer thuis woont, omdat zijn moeder de zorg niet meer kon dragen. "Het was een enorme opgave voor ons om te beslissen of hij naar een verzorgingshuis moest. Ik stond daar aanvankelijk niet achter, maar besef nu dat het niet anders kon."

De pianist zegt te denken dat hij een beetje weet hoe het is voor zijn vader om zijn geheugen kwijt te raken. Vijf jaar geleden verloor de muzikant zijn gehoor, door een aantasting van een zenuw in zijn oor. 

"Een musicus die zijn gehoor verliest, dat is hetzelfde als een wiskundige die zijn geheugen kwijtraakt. Zoals mijn vader.."