De veiling van de spullen van ex-advocaat Bram Moszkowicz die gepland stond voor woensdag is uitgesteld. Dat heeft Moszkowicz' advocaat Herman Loonstein dinsdag laten weten.

Advocaat Gabriel Meijers wil de spullen laten verkopen. Hij laat weten dat de veiling niet van de baan is, maar naar verwachting volgende week plaatsvindt.

Meijers heeft Moszkowicz bijgestaan in zijn tuchtzaken. Hij heeft beslag laten leggen op de spullen van de ooit vermaarde strafpleiter, omdat Moszkowicz de rekening voor die bijstand nooit heeft betaald.

Volgens Loonstein zijn er praktische problemen die verhinderen dat de veiling op zeer korte termijn plaatsvindt. Zo mag de veiling van onder meer zware kasten van de rechter niet in het huis van Moszkowicz plaatsvinden. De spullen moeten daarom eerst worden verhuisd.

De kortgedingrechter in Alkmaar bepaalde maandag dat de inboedel van Moszkowicz mag worden geveild, op een eettafel met vier stoelen en een twee- en een driezitsbank na. Moszkowicz deed een vergeefse poging om het beslag eraf te krijgen, maar de rechter ging niet mee in die eis.