Sam Smith voelt zich niet geroepen om een boegbeeld te worden voor alleen de homogemeenschap. Dat vertelt hij in de talkshow van Ellen DeGeneres.

"Ik wil een zegsman zijn voor iedereen. Hetero's, homo's, biseksuelen. Ik wil me niet beperken", zegt de 22-jarige zanger die eerder dit jaar uit de kast kwam.

"Ik wilde uit de kast komen voordat mijn album uitkwam. Als ik het achteraf gedaan had, zouden mensen waarschijnlijk zeggen dat ik eerder loog om platen te kunnen verkopen."

Dat Smith homo is, was in privékringen al langer bekend. "Ik ben uit de kast gekomen toen ik vier was", grapt hij. "Mijn moeder wist het al toen ik drie was. Ik hoefde nu dus niet echt uit de kast te komen."

Smith is meer gericht op zijn muzikale carrière dan dat hij met zijn geaardheid bezig is. Soms tot zijn spijt. "Omdat ik het er niet zo vaak over heb denken mensen dat ik geen woordvoerder wil zijn voor de homogemeenschap, maar dat wil ik zeker wel", vertelt de zanger. "Maar ik ben ook 22. Ik ben nog bezig om alles uit te vogelen."