Eva Mendes wil dat haar dochter Esmeralda Amada zo min mogelijk merkt van de bekendheid van haar ouders. De vriendin van Ryan Gosling heeft om die reden ook haar zwangerschap lange tijd geheim gehouden.

Dat vertelt ze in een interview met online magazine Violet Grey.

"Of we het nu leuk vinden of niet, privacy gaat heel lastig zijn voor Esmeralda. Ik vind dat oneerlijk, maar het is nu eenmaal niet anders", aldus de 40-jarige actrice.

Mendes en Gosling wilden hun dochter zoveel mogelijk privacy gunnen en zijn er daarom al vroeg mee begonnen: tijdens de zwangerschap is de actrice thuis gebleven, zodat de paparazzi haar niet zouden fotograferen met een zwangere buik.

"Het is zo'n intieme tijd. Ik snap dat het voor veel mensen niet meer is dan een foto van een zwangere vrouw in een tijdschrift, maar ik denk dat de obsessie van de media voor zwangerschapsbuikjes zorgt voor stress en bovendien een inbreuk is op je privacy. Daarom dacht ik: ik blijf gewoon weg."

De naam van de zes weken oude Esmeralda Amada komt uit het verhaal van de Klokkenluider van de Notre Dame.

"We wisten dat we een meisje kregen en hebben ons erg vermaakt met het vinden van een naam. En we zijn allebei dol op het personage uit het verhaal van Victor Hugo. Haar middelste naam is Amada, vernoemd naar mijn oma. Het betekent 'geliefd' in het Spaans."