Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Waylon

Waylon wint Herman Brood Award

Waylon is dit jaar de winnaar van de Herman Brood Award. 
Door BuzzE

De zanger krijgt de onderscheiding van website ThePostOnline (TPO) voor de meest rebelse figuur van 2014. De uitreiking is donderdag in het Paard van Troje in Den Haag. De prijs ging vorig jaar naar Johan Derksen.

Waylon toont zich in een interview met TPO verguld met de Herman Brood Award. "Hij is een van mijn helden, net als Hazes trouwens", zegt Waylon. "Brood was een artiest die zijn eigen plan trok. Ik deel artiesten in drie categorieën in. Je hebt zangers, muzikanten en artiesten. De eersten zingen een liedje van een ander. Dat zijn uitvoerders."

Dan zijn er de muzikanten, maar die hoeven niet per se op de voorgrond te treden. Ten slotte zijn er de performers. Zij zoeken het podium op met alle gevolgen van dien. Brood hield het lang vol omdat hij lekker zijn eigen gang ging."

Video: Waylon - Love Drunk

Parallellen

Volgens TPO zijn er opvallende parallellen tussen Brood en Waylon. Zo zijn beiden autodidact, gebruikten ze drugs en reisden ze naar Amerika om 'de nuffige poldernatie te ontvluchten', aldus de site.

"Waylon is de enige ware troonpretendent van de laatste rockzanger van de lage landen. Zijn compromisloze overgave aan muziek, zijn laconieke omgang met het BN'erschap en zijn neiging om overal eerlijk over te zijn, maken hem tot schatbewaker van het werk en gedachtegoed van Herman Brood."

TPO geeft negen anderen een eervolle vermelding, onder wie Dafne Schippers, Louis van Gaal, Edwin De Roy van Zuydewijn en Jeroen Pauw.


Lees meer over:

Waylon

Aanbevolen artikelen