Als onderdeel van zijn jubileumjaar opent Guus Meeuwis in februari zijn eigen pop-up-restaurant Gustaaf in de voormalige regenjassenfabriek Falcon in de Piushaven in Tilburg. 

Vijf dagen lang zal hij samen met topchef Dick Middelweerd achter het fornuis staan om een lunch en diner te verzorgen voor de gasten, maakt zijn management bekend.

"Ik ga zelf in de keuken staan uiteraard. Dat is veel te leuk. Sterrenchef Dick Middelweerd zal echter de culinaire scepter zwaaien. Daar ben ik ontzettend trots op. Wat die man maakt is fantastisch", aldus Guus.

"Omdat het een tijdelijk restaurant is, hebben we ervoor gekozen te werken met vaste menu’s voor de lunch en het diner. Het samen bedenken van hoe die eruit gaan zien is al een feest op zich. Restaurant Gustaaf zal staan voor goed eten, fijne wijnen en een ontspannen sfeer in een verrassende omgeving. Het wordt zó gaaf!"

Waalre

Chefkok Dick Middelweerd runt samen met zijn vrouw restaurant De Treeswijkhoeve in het Brabantse Waalre. De patron-cuisinier heeft maar liefst twee Michelinsterren. In zijn menu’s betrekt hij het liefst ingrediënten uit de streek. "Ik ben altijd bezig met nieuwe dingen, smaken en technieken.

Veel verschillende smaken met een duidelijke Nederlandse inslag. De samenwerking met Guus zie ik als een bijzondere uitdaging, die gepaard gaat met veel Brabantse gezelligheid maar vooral met uitmuntend eten."