Een oud-medewerker van NBC is uit de school geklapt over de escapades van Bill Cosby in de jaren tachtig. 

De inmiddels 90-jarige Frank Scotti vertelt aan NY Daily News onder meer dat hij namens Cosby duizenden dollars moest overmaken aan vrouwen uit de VS en Europa.

Vrouwen met wie Cosby seks had gehad, denkt Scotty. Hij zou ze betalen om hun mond erover te houden.

Destijds werkte Scotti als manager bij de studio waar The Cosby Show voor publiek werd opgenomen. Hij ging veel met Cosby om.

Volgens Scotti had Cosby een deal gesloten met een modellenbureau, dat zou zorgen voor jonge meiden in zijn kleedkamer. Sommige meisjes waren volgens de Amerikaan pas 16. Scotti moest buiten op wacht staan als de tv-ster zijn gang ging met de meisjes.

Dochter

Daarnaast stuurde Cosby vrouwen geld. Volgens Scotti ging het tussen 1989 en 1990 om zeker acht verschillende vrouwen aan wie hij geld moest overmaken, tot wel 2.000 dollar per maand.

Een van hen was Shawn Thompson, van wie de dochter Autumn beweert Cosby's dochter te zijn. Door de jaren heen kreeg zij ongeveer een ton van Cosby. "Ik had met die vrouwen te doen", vertelt Scotti nu.

Scotti moest zelfs een keer een appartement regelen toen de inmiddels getrouwde tv-ster wilde scharrelen.

"Hij zei dat ik de broer van Donald Trump moest bellen en kijken of die een appartement voor hem had. Ik belde die man, en het werd geregeld. Die vent zou iemand uit zijn huis hebben gezet om plek te regelen voor Bill Cosby."

Na een tijd kreeg Scotti er schoon genoeg van. "Elke keer die meiden, ik vond het vervelend. Ik vond hem eerst aardig maar dat gedoe was de reden dat ik ontslag nam. Cosby is een egocentrische man die zichzelf geweldig vindt."