Bill Cosby heeft zich voor het eerst uitgelaten over de beschuldigingen van seksueel misbruik die de laatste tijd zijn opgedoken. Tegenover Florida Today noemde hij de aantijgingen 'insinuaties'.

Cosby gaf vrijdagavond een show in het King Center in Melbourne. Voorafgaand aan het optreden sprak hij over de commotie die is ontstaan naar aanleiding van de beschuldigingen.

"Ik hoorde vandaag dat een radiostation prijzen uitlooft als mensen tijdens een voorstelling opstaan en me voor gek zetten. De mensen worden zo opgehitst om zich te gedragen als losgeslagen studenten. Maar wat als er iemand een wapen meebrengt ofzo? Dat is voor niemand goed", aldus Cosby.

Meerdere vrouwen hebben de 77-jarige komiek ervan beschuldigd dat hij ze tientallen jaren geleden heeft misbruikt. Cosby wilde lange tijd niet op de beschuldigingen ingaan, maar zijn advocaat sprak vorige week al van leugens en laster.

Cosby verduidelijkte vrijdagavond tijdens de show zijn standpunt: "Ik weet dat mensen het zat zijn dat ik geen verklaring afleg. Maar een man hoeft niet in te gaan op insinuaties. Mensen moeten de feiten controleren."