Er zijn nog meer slachtoffers van vermeend seksueel misbruik door Bill Cosby naar buiten getreden. Angela Leslie en Renita Chaney Hill zijn de nieuwe slachtoffers.

Dat melden New York Daily News en CBS Pittsburgh vrijdag.

Daarmee komt het totale aantal mogelijke slachtoffers die naar buiten zijn getreden op acht te staan. Eerder deze ochtend kwam actrice Louisa Moritz met de claim dat de komiek haar in 1971 tot orale seks dwong. 

Volgens NBC News zijn er ten minste vijftien vrouwen die een aanklacht hebben ingediend. Cosby wil zelf niet op de beschuldigingen reageren. Zijn advocaat ontkent alles.

Angela Leslie

Actrice Angela Leslie beweert dat Cosby haar seksueel misbruikt heeft in 1992, waar ze samen met de komiek in een hotel in Las Vegas zat. Ze moest van de komiek zijn penis masseren. Ook probeerde Cosby haar te drogeren, aldus de actrice.

Renita Chaney Hill beweert tegenover CBS dat ze in de jaren tachtig vier jaar lang een relatie met de komiek had, terwijl ze toen nog een tiener was. De relatie begon rond haar vijftiende.

Ze beweert dat Cosby haar gedrogeerd heeft. "Hij wilde per se dat ik een drankje dronk, en dat terwijl ik vijftien was. Na het drinken van dat drankje viel ik flauw", aldus Hill. "Ik weet nog dat hij me kuste en aanraakte, ik vond dat echt niet fijn."

Meer beschuldigingen

Donderdag voegde zich ook al een verpleegster bij de groeiende groep vermeende misbruikslachtoffers van Cosby. Therese Serignese zegt dat de komiek haar in 1976 drogeerde en verkrachtte, toen zij 19 jaar oud was en als fan een kijkje backstage nam na een show in Las Vegas.

Ook Carla Ferrigno, een voormalig playboybunny en vrouw van acteur en realityster Lou Ferrigno, liet donderdag weten tot Cosby's slachtoffers te behoren. Zij zegt dat Cosby haar na een avondje uit bij hem thuis probeerde te zoenen, maar dat ze hem van zich af wist te slaan.

Eerder beschuldigde voormalig model Janice Dickinson Cosby ervan haar te hebben gedrogeerd en verkracht, nadat ook Joan Tarshis en Barbara Bowman met soortgelijke verhalen kwamen.

Voorstelling geschrapt

Een show van de Amerikaanse komiek Bill Cosby in Las Vegas is afgelast. De voorstelling van 28 november is geschrapt ,,met wederzijdse instemming'', liet het Treasure Island casino vrijdag in een verklaring weten.

Naar aanleiding van alle ophef besloten de Amerikaanse aanbieder van internettelevisie Netflix en tv-zender NBC deze week om programma's met Cosby stil te leggen.