Mary J. Blige is al een hele tijd van de drank af. De zangeres, die in het verleden regelmatig heeft geworsteld met haar verslaving, zegt dat ze nog nooit een opname in een kliniek heeft overwogen. Ze wil namelijk zelf afkicken.

Dat vertelt ze aan Billboard.

Blige is nu al twee jaar nuchter, maar ze blijft waakzaam. "Ik heb dit al zo vaak meegemaakt", aldus de zangeres die al eerder eens een tijd van de drank af was. "Ik stopte met drinken en dan begon ik later weer. Het is voor mij nu de tweede keer dat ik er echt mee stop. Het gaat met pieken en dalen", vertelt Blige eerlijk.

De zangeres vertelt het blad dat ze het bewust heel rustig aandoet. "Ik ga soms wel uit eten met mijn zus of met vrienden, maar het blijft rustig, want ik wil nu niks meer drinken."

Niet dansen

Blige gaat daarom ook bijna niet meer naar een club om te dansen. "Ik kan het natuurlijk wel doen, maar dan ga ik met mensen die allemaal wel kunnen drinken. Daar heb ik gewoon geen zin in."

In een eerder interview vertelde Blige dat het overlijden van Whitney Houston in februari 2012 haar aan het denken zette. "Haar dood heeft enorm veel indruk op me gemaakt. Het was een van de redenen dat ik ben gestopt. Die vrouw kon op een gegeven moment niet eens meer optreden."