Het had even gescheeld of Dave Grohl zat na jaren toch weer aan de wiet. De Foo Fighters-frontman wilde onlangs blowen, maar veranderde van gedachten toen hij een aflevering van Keeping Up with the Kardashians zag.

Dat doet Grohl uit de doeken in de Britse boulevardkrant The Sun.

"Ik stopte met drugs toen ik rond de 20 was, maar onlangs dacht ik: laat ik weer wiet gaan roken om van mijn slapeloosheid af te komen. Ik had de kinderen naar bed gebracht en ging naar boven om te blowen", vertelt de 45-jarige zanger.

"Toen keek ik 45 minuten naar de Kardashians op tv en ik werd er gek van. Ik nam me voor om nooit meer te blowen. Het is niets meer voor mij."

Hoewel Grohl, de voormalige drummer van Nirvana, zelf nooit worstelde met zware verslavingen, heeft hij van dichtbij meegemaakt hoe drugs mensen kapot kunnen maken. Nirvana-zanger Kurt Cobain was verslaafd aan heroïne en pleegde in 1994 op 27-jarige leeftijd zelfmoord. Grohl maakt zich soms zorgen dat andere jonge muzikanten zichzelf ook de vernieling in helpen. "Want dat gebeurt."

Arctic Monkeys

Ook over de Britse band Arctic Monkeys, met wie Foo Fighters onlangs door de Verenigde Staten toerde, maakt de zanger zich zorgen. "Als ik terugdenk aan toen ik jong was en in Nirvana zat en hoe moeilijk het was om door alle onzin overeind te blijven en als ik dan een jonge band zie die populair wordt, dan denk ik: alsjeblieft, laat ze zichzelf niet kapotmaken."

Zelf voelt de zanger geen druk meer van de muziekindustrie. "Ik leef in mijn eigen kleine perfecte wereld. De wereld laat ons met rust op dezelfde manier als dat wij de wereld met rust laten", legt Grohl uit. "We denken niet na over hoe hoog je in de hitlijsten staat, daar word je gestoord van."