De uitgebreide tournee die The Rolling Stones afgelopen zomer maakten langs Europese podia heeft frontman Mick Jagger geholpen bij het verwerken van de dood van zijn vriendin. "De tournee hervatten heeft me geholpen bij het verwerken."

Nadat L'Wren Scott in maart een einde aan haar leven maakte, stelde Jagger een aantal optredens in Australië en Nieuw-Zeeland uit.

Toen de wereldtournee van de Britse band in de zomer werd hervat op het Europese continent, vond de zanger daarin een welkome afleiding van zijn verdriet.

In een interview met de BBC vertelt de 71-jarige rocker over de zware periode na het overlijden van zijn geliefde. Hij was compleet uit het veld geslagen door de pijn en rouw.

"Het was uiteraard een vreselijk moeilijke tijd, voor mij en mijn familie. Tijdens de tournee kon ik me concentreren op mijn werk en had een geweldig tijd in Europa."

Om Jagger te helpen bij het rouwproces en hem wat afleiding te bieden, heeft ex-vrouw Jerry Hall hem uitgenodigd om de kerstdagen samen met hun vier kinderen bij haar door te brengen.