Voormalig supermodel Janice Dickinson beschuldigt Bill Cosby ervan haar te hebben verkracht. Het misbruik zou in 1982 hebben plaatsgevonden.

De aantijging komt kort na soortgelijke verhalen over de komiek van andere bekende vrouwen.

Cosby zou Dickinson in 1982 hebben uitgenodigd voor een etentje, om haar een rol in zijn komedieshow The Cosby Show aan te bieden. Tijdens het eten gaf hij haar een glas rode wijn en een pil, waar ze om had gevraagd in verband met menstruatiepijn.

"De volgende ochtend werd ik wakker zonder mijn pyjama aan en met sperma tussen mijn benen" vertelt Dickinson (59) aan Entertainment Tonight. "Het laatste wat ik me kon herinneren was Bill Cosby die zijn badjas liet zakken en bovenop me klom."

Etentje

In 2002 beschreef Dickinson al eens in haar boek No Lifeguard On Duty hoe Bill Cosby haar tijdens een etentje zijn hotelkamer in had geprobeerd te lokken.

Ze zegt nu dat ze het hele verhaal had geprobeerd op te schrijven, maar dat publicatie door Cosby en zijn advocaten was voorkomen. In 2006 noemde ze de komiek in een interview met Howard Stern een "slechte man die op kwetsbare vrouwen jaagt".

Zondag beweerde Joan Tarshis al in een artikel op Hollywood Elsewhere dat zij in 1969 door Cosby werd gedrogeerd en verkracht. Vorige week schreef Barbara Bowman in de Washington Post dat Cosby haar in 1985 verkrachtte.

Bekijk Dickinson's beschuldigingen: