Waylon wil in een relatie graag degene zijn die zorgt voor de ander. "Ik durf te zeggen dat je als vrouw een man niet gelukkiger kunt maken dan toe te laten dat hij voor je zorgt. Dat je een man het mannetje laat zijn."

Dat zegt de zanger in een interview met Viva.

"Ik heb vriendinnen gehad die heel erg hun onafhankelijkheid wilden bewijzen. Dan gingen ze hard werken, veertig uur per week, om vervolgens thuis te komen met, weet ik veel, dertienhonderd euro", aldus Waylon over eerdere relaties.

"Begrijp me niet verkeerd, hè: prima en fantastisch als je carrière wilt maken. Maar als je het alleen doet om te bewijzen dat je het alleen kan of dat je mij niet nodig hebt: doe het dan niet. "

De zanger heeft momenteel een relatie met de 22-jarige Joëlle Witschge die volgens Waylon dolgraag thuis wil zitten met een paar kinderen. "Het lijkt haar heerlijk om thuis te zijn met een paar kinderen, grote ambities heeft ze niet. Ik weet dat ik ouderwets klink nu, maar ik bewonder dat."

Schamen

Volgens Waylon zouden vrouwen zich niet moeten hoeven schamen als ze niet per se een geweldige carrière willen hebben. "Als je als vrouw van binnenuit de drang voelt om iets te doen, te creëren of na te jagen en je staat volledig achter die ambitie, dan is dat te gek. Doen. Maar heb je die ambities niet, dan is dat toch niet erg?"

Het koppel denkt volgens de zanger, die de vader is van de 12-jarige Dylan, nog niet echt aan kinderen, maar uitsluiten doet hij het niet. "Wie weet over een paar jaar. Het lijkt me wel gaaf om nog een keer vader te worden."