Frank Masmeijer mag de gevangenis voorlopig niet verlaten. De rechter heeft besloten het voorarrest van de oud-presentator te verlengen.

Dat meldt Weekend vrijdag.

De voormalig presentator, die in België woont,  wordt verdacht van betrokkenheid bij een grote drugszaak, zo werd in de rechtbank van Antwerpen bekendgemaakt. Eerder schreven media over het smokkelen van honderden kilo's cocaïne.

De oud-presentator heeft al een maand vastgezeten.

Masmeijer krijgt de kans hoger beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de rechtbank in Antwerpen die vrijdag besloot zijn voorarrest met een maand te verlengen. Dit meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie van het parket Antwerpen.

Aanvechten

De voormalige tv-showmaster kan de beslissing van de raadkamer aanvechten door hoger beroep aan te tekenen. De beroepsinstantie zal dan binnen veertien dagen uitspraak doen, legt de woordvoerder uit. In Nederland bestaat die mogelijkheid niet bij verlenging van voorarrest.

De 53-jarige Masmeijer presenteerde voor de NCRV programma's als Holidayshow en Dinges. De omroep zette Masmeijer in 1994 op straat, waarna hij met zijn gezin naar België vertrok.

Masmeijer opende een horecazaak in Sint-Niklaas, maar die werd vorig jaar oktober failliet verklaard. Met de drugssmokkel zou hij geprobeerd hebben zijn schulden af te betalen.