De aanklacht tegen Phil Rudd dat hij een huurmoordenaar had ingeschakeld mag dan zijn ingetrokken, zijn bandgenoten merken dat het niet goed gaat met de AC/DC-drummer. 

Dat vertellen ze in een interview met USA Today.

"Het is moeilijk om wat over hem te zeggen. Hij is een geweldige drummer en heeft veel voor ons gedaan, maar hij lijkt zichzelf te hebben laten gaan. Hij is niet de Phil die we van vroeger kennen", vertelt gitarist Angus Young.

De rockband bracht onlangs een nieuw album uit zonder Malcolm Young, die lijdt aan dementie en daarom de band na ruim veertig jaar moest verlaten. Maar ook de 60-jarige drummer was niet de oude. "Het was moeilijk om hem de studio in te krijgen", vertelt bassist Cliff Williams.

Vorige week werd bekend dat Phil Rudd in zijn thuisland Nieuw-Zeeland opgepakt was wegens het inhuren van een moordenaar. Die aanklacht werd ingetrokken, maar hij moet wel terechtstaan wegens doodsbedreigingen en drugsbezit.

Rudds bandgenoten vermoeden dat de drugs weleens de oorzaak kan zijn van zijn vreemde gedrag. "Als je in de wereld van drugs terechtkomt, wordt het moeilijk", zegt Young. "Ik weet niet precies wat er aan de hand is, maar het is hoognodig dat hij de boel op een rijtje krijgt."