Benja Bruijning wil best in het rijtje van bekende, gevierde acteurs staan, maar het is voor de acteur geen "brandende ambitie".

Dat zegt hij in een interview met JAN Magazine.

"Het is evenmin zo dat ik liever vandaag dan morgen in het vliegtuig naar Los Angeles stap omdat de wereld mij moet ontdekken", vertelt de 31-jarige acteur.

Bruijning wil mensen ontroeren, als acteur, maar ook als schrijver. "Een toneelstuk, een filmscript. Ik ben er mee bezig. Daar kan en wil ik nog niet veel over zeggen, maar ik wil mensen raken, mensen laten lachen of laten huilen."

Beroemd zijn is voor de acteur niet zo belangrijk. "De ijdelheid van het beroemd willen zijn vind ik niet prettig. Ik zit wel wat er op mijn pad komt. In de laatste jaren heb ik mijn draai gevonden. Ik heb een talent ontwikkeld en ben doorgebroken in mijn vak."

Kinderen

Zijn draai heeft hij ook gevonden in de liefde: de acteur is al enkele jaren samen met Anna Drijver. Hoewel zijn vriendin onlangs in een interview zei nog geen last te hebben van rammelende eierstokken, vertelt Bruijning wel degelijk kinderen te willen. "Ooit. Of laat ik het anders zeggen: ik zou het heel treurig en verdrietig vinden als ik nooit vader zou worden. Anna en ik hebben daar nog geen besluit over genomen."

"Het is eng, omdat je weet dat alles zal veranderen. Op dit moment weet ik niet of ik het commitment heb om alles opzij te zetten voor een kind. Als acteur ben je per definitie niet zo geschikt, omdat het vak zo self-absorbing is. Tegelijkertijd denk ik: wat een gelul. Als het zover is, zal ik geen seconde twijfelen aan mijn toewijding."