De kliniek in Manhatten die comedian Joan Rivers behandelde voor haar dood heeft een aantal ernstige fouten gemaakt, aldus een rapport van New York State.

De reden voor haar dood was het niet volgen van de juiste procedure met het sedatieve medicijn Propofol.

Dat meldt TMZ.

Volgens de onderzoekers werd Rivers niet gewogen voordat ze onder narcose werd gebracht met het middel. Zonder de patiënt te wegen, kan niet worden vastgesteld welke hoeveelheid accuraat en veilig is om toe te dienen, zo stelt het rapport.

Een medewerker van de kliniek heeft bovendien toegegeven een verkeerde hoeveelheid te hebben ingevoerd in de computer - ze zou twee keer zoveel hebben toegediend gekregen als de bedoeling was.

Rapport

Vrijdag benoemde een rapport al de ernstige fouten die gemaakt werden bij de behandeling van Rivers. Het rapport van Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) noemde de patiënt niet bij de naam Joan Rivers, maar de 81-jarige patiënt nummer 1.

De patiënt in het rapport onderging dezelfde procedures als Rivers en had dezelfde leeftijd en tijdstip van overlijden. CMS heeft niet bevestigd of het rapport over Rivers gaat.

Onder de ernstige fouten vallen ook het niet tijdig ingrijpen bij verslechtering van vitale functies en het niet houden aan het mobiele telefoonbeleid. Een arts maakte een foto van Rivers terwijl ze onder verdoving was.

Hartstilstand

De 81-jarige comédienne overleed een week nadat ze werd behandeld in de kliniek. Tijdens een kijkoperatie aan haar stembanden kregen haar hersenen te weinig zuurstof. Nadat ze daardoor een hartstilstand kreeg werd ze naar een ziekenhuis gebracht, waar ze later overleed.

De kliniek is er ook van beschuldigd zonder toestemming een biopsie te hebben uitgevoerd. Joans dochter Melissa heeft een advocaat in de arm genomen om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van haar moeders dood.