Mick Jagger leed aan een acute traumatische stressstoornis na het overlijden van zijn vriendin L'Wren Scott in maart. Dat blijkt uit rechtbankpapieren, melden Amerikaanse media.

De 71-jarige Jagger kreeg last van de extreme reactie na de zelfmoord van Scott en kon daardoor niet optreden. De dokter had de Stones-frontman geadviseerd een maand rust te houden.

De stoornis kwam aan het licht in de rechtszaak tussen The Rolling Stones en hun verzekeringsmaatschappij. De legendarische band eist 12,7 miljoen dollar (10,2 miljoen euro) voor het moeten afzeggen van optredens na de dood van Scott.

De verzekeringsmaatschappij claimt echter dat de dood van de ontwerpster niet onder de polis valt, omdat het niet 'plotseling en onvoorzien' was maar te wijten is aan een 'bestaande mentale aandoening'.

De 49-jarige Scott werd op 17 maart dood aangetroffen in haar appartement in New York. Ze bleek zelfmoord te hebben gepleegd. Als gevolg annuleerden de Stones de zeven resterende concerten van hun 14 On Fire-tournee door Australië en Nieuw-Zeeland.