AMSTERDAM - Tom Cruise lijkt het wel wat de eerste film'ster' in de ruimte te zijn. Hijis zelfs in onderhandeling met de Nasa over een echte vlucht met eenspace-shuttle. Dit meldde de ster na een bezoek aan Nasa ter voorbereidingvan zijn nieuwste film.

Tom Cruise bezocht in Washington, D.C. de premiere van de nieuwe Imax-film'Space Station 3-D'. De 39-jarige ster werd op de rode loper vergezeld doorzijn vriendin, actrice Penelope Cruz. Eerdere berichten dat hun relatie overzou zijn, zijn onjuist, maken we hieruit op.

Cruise is gefacineerd door 'outer space' sinds klein jongetje van 7. "Alskind keek ik naar de Apollo-missie, naar de landingen". Hij heeftbewondering voor astronauten: "Ze zijn zo toegewijd. Ze riskeren hun leven.Zou u niet gaan? Ik zou zeker gaan." meldde hij een journalist van hettijdschrift People. "Serieus, ik zou binnen een seconde gaan. Ik zou deeerste acteur in space zijn en dat zou ik mooi vinden. Ik probeer een vluchtte regelen in de shuttle. Daar ben ik nog steeds mee bezig."