De aanklacht tegen drummer Phil Rudd van de rockband AC/DC is ingetrokken. De muzikant werd verdacht van poging tot het plannen van moord, maar volgens de openbaar aanklager is er onvoldoende bewijs voor een vervolging.

Dat zei Rudds advocaat, Paul Mabey QC, vrijdag tegen media in Nieuw-Zeeland.

De 60-jarige rocker zou geprobeerd hebben twee mannen te laten vermoorden. Rudd zei niets in de rechtszaal en werd op borgtocht vrijgelaten, op voorwaarde dat hij geen contact heeft met de man die hij zou hebben ingehuurd om de moorden te plegen.

De drummer werd gearresteerd nadat zijn huis werd doorzocht. Hij wordt nog wel beschuldigd van bedreigingen en bezit van cannabis.

De namen van de twee vermeende slachtoffers zijn niet aan de media onthuld. Michael Browning, de voormalig manager van AC/DC, liet aan Daily Mail Australië weten dat het nieuws voor hem 'nogal een schok' was.

Nieuw album

Rudd kwam in 1975 bij AC/DC. In 1983 stopte de Australiër ermee en verhuisde hij naar Nieuw-Zeeland. Sinds 1994 maakt Rudd weer onderdeel uit van de rockband, bekend van hits als Whole Lotta Rosie, Highway To Hell enThunderstruck. Op 2 december komt er een nieuw album uit, Rock Or Bust.

Deze plaat werd opgenomen zonder oprichter Malcolm Young. De band maakte in september bekend dat Young aan dementie lijdt. Zijn neef Steve Young vervangt hem en gaat mee op tournee. Rudd was afwezig in het promotiemateriaal voor het nieuwe album. Ook miste hij twee opnames voor videoclips.