De Amerikaanse rapper Nicki Minaj vindt het belangrijk om steeds iets anders te doen.

"Ik moet er altijd een schepje bovenop doen omdat ik Nicki Minaj ben. Dat moet ik. Het maakt niet uit met wie ik een nummer maak, ik moet in ieder geval iets zeggen wat niemand anders zegt", zegt ze in het Amerikaanse tijdschrift V.

De 31-jarige Minaj vindt dan ook dat er niets mis is met haar provocerende teksten en uitdagende voorkomen.

"Zolang ik, als het nummer is afgelopen, nog steeds respect heb voor mezelf. Daar ligt die balans voor mij. Vrouwen zouden zo ver moeten mogen gaan als dat ze zelf willen, mannen doen dat ook altijd."

Anaconda

Zo ergert de rapper zich dan ook aan de ophef rond haar videoclip Anaconda, waarin Minaj letterlijk met de billen bloot gaat en rapper Drake een lapdance krijgt.

"Dat zijn mensen uit de media die helemaal niets weten over de hiphopcultuur", reageert de rapper op de kritiek. "Het is respectloos om over dingen te praten waar ze niets van af weten."

Volgens de rapper is het raar dat over andere dingen niet wordt geklaagd. "Je hoort ze niet tijdens de show van Victoria's Secret die enkel bestaat uit borsten en strings", zegt Minaj. "Ze moeten zich schamen dat ze iets zeggen over Anaconda en niets over de rest van de seksistische industrie waar we bij horen."