Justitie en de fiscale opsporingsdienst FIOD hebben samen een inval gedaan bij het mediabedrijf van Peter Jan Rens. Diverse betrokkenen zijn bij de actie gearresteerd op verdenking van fraude.

Dat meldt De Telegraaf. Rens zelf is niet opgepakt.

De grootschalige operatie in het Noord-Hollandse Stompetoren was naar verluidt gericht op Amstelpoort bv, het moederbedrijf van tv-productiebedrijf Rens 1. Dinsdagmorgen werden vervolgens in Broek op Langedijk en Purmerend drie mannen aangehouden.

Peter Jan Rens was tot afgelopen zomer directeur bij Amstelpoort, waar hij drie jaar geleden aantrad. Tijdens de invallen zijn meerdere luxe auto’s, computers en televisies in beslag genomen.

De FIOD bevestigt de doorzoekingen en arrestaties tegenover de krant. "Het onderzoek richt zich op faillissementsfraude en flessentrekkerij”, aldus een woordvoerster. Tegenover NU.nl laat de woordvoerster weten dat de FIOD geen uitspraken kan doen over de betrokkenheid van Rens.

Reactie

Peter Jan Rens is zeer verbaasd over de inval van justitie en de fiscale opsporingsdienst FIOD bij zijn mediabedrijf. De presentator weet van niets, zegt hij tegen de website Paparazzio.nl.

''Ik werd vanmorgen vroeg wakker en toen las ik dit ook. Ik heb hier niets mee te maken'', aldus Rens. ''Het klopt dat ik er tot afgelopen zomer mee te maken had, maar toen heb ik me als bestuurder bij de Kamer van Koophandel laten uitschrijven en ben ik zelf weer opnieuw met iets begonnen."

''De mannen die zijn opgepakt ken ik niet. Ik kwam nooit in Stompetoren.'' Rens zegt in ieder geval geen idee te hebben waar het over gaat. ''Ik had er tenslotte geen enkele bemoeienis meer mee. Ik trok vanmorgen het gordijn van mijn slaapkamerraam open om te kijken of er soms ook een peloton van de ME voor mijn deur stond. Nee hoor, maar ik heb echt geen enkel idee verder waar dit over gaat.''