De afgelopen maanden zijn Dave Roelvink niet in de koude kleren gaan zitten. "Ik heb in een kuttijd gezeten. Tegen een depressie aan. Ik wilde niet naar buiten omdat ik bang was hoe mensen over me denken."

Dat zegt het model en acteur in Grazia.

Roelvink werd in verband gebracht met een roof in een villa, waar hij aan het feesten was. Vervolgens doken twee filmpjes op waarin te zien is hoe hij zich door de dochter van de eigenaars van de woning oraal laat bevredigen.

De 20-jarige zoon van zanger Dries Roelvink, die ook een paar dagen in de cel doorbracht, overwoog dan ook in therapie te gaan. "Ik was heel angstig. Ik heb erover nagedacht met iemand te praten. Maar wat gaat een psycholoog me vertellen? Je moet je eigen gedachten sturen."

Muziek

Steun vindt het model, dat nog steeds beweert niets met de roof te maken te hebben, in muziek. "Vrolijke muziek. Van Danny de Munk en René Froger", vertelt hij. "Voordat dit gebeurde, besefte ik niet dat ik toch wel bekend ben en word afgerekend op de dingen die ik doe. Daarom probeer ik dingen nu privé te houden."

Die aandacht vond Roelvink de afgelopen maanden lastig. "Je doet domme dingen in het leven. Bij mensen die in de belangstelling staan wordt dat uitvergroot", legt hij uit. "Ik maak fouten en er zijn dingen die ik anders had kunnen aanpakken. Danny de Munk zingt in een van zijn liedjes 'door schade en schande word je wijs'. Dat vind ik wel een mooie. Het leven bestaat uit vallen en opstaan."