Lena Dunham overweegt juridische stappen te ondernemen als de de conservatieve website Truth Revolt geen excuses aanbiedt na de misbruikbeschuldigingen die de actrice kreeg.

"Het verhaal is nep, verzonnen en heeft geen andere reden dan mijn cliënt belachelijk te maken en haar schade toe te brengen", aldus de advocaat van de actrice tegen The Hollywood Reporter.

Truth Revolt schreef vorige week een artikel naar aanleiding van Dunhams boek Not That Kind of Girl, waarin ze vertelt over 'een onschuldig experiment' waarbij ze het lichaam van haar jongere zus aanraakte.

In het artikel van de conservatieve site werd de actrice beschuldigd van het misbruiken van haar zusje. "Dunham vertelt over de seksuele experimenten die ze met haar jongere zusje Grace deed, waarbij ze Grace overhaalde om haar te zoenen, zoals een misbruiker dat zou doen."

Truth Revolt heeft laten weten te weigeren het bericht te verwijderen van de site. "Het citeren van iemands boek maakt dat het geen 'verzonnen verhaal' kan zijn. Dan kan onze interpretatie van het boek haar niet aan staan, maar daar hebben wij niets mee te maken."

De advocaat van de actrice laat weten dat de schade voor Dunham tot in de miljoenen dollars kan lopen en dat dit op Truth Revolt zal verhalen.