Anita Meyer blijft alles tot in de punten voorbereiden en let goed op haar stem. "Pas als die niet meer doet wat ik wil, stop ik ermee."

Dat zegt Meyer in maandag tegen De Telegraaf.

De Why Tell Me Way-zangeres heeft de 72-jarige Barbra Streisand als levend bewijs hoe het nog kan. "Ik besef dat ik mijn handen mag dichtknijpen dat ik gezond ben, en tóch is het even schrikken om de zes in mijn leeftijd te hebben", stelt ze. "Maar ik hoop dat het me is gegeven om, net als bijvoorbeeld Streisand, nog heel wat jaren mee te gaan.”

Meyer laat dan ook niets aan het toeval over. "Ik doe het in elk geval niet voor minder. Gelukkig ben ik in de gelegenheid te kiezen voor dingen die ik leuk vind, en is het moeten ervan af. Bijvoorbeeld laatst werd ik gevraagd auditie te doen voor een musical. Natuurlijk vleit me dat, maar ik heb ervan afgezien. Want ik wil niet meer elke dag de weg op om ergens op te treden."

Eind november en december staat de zangeres veertien keer op de bühne met Tour Anita. Ze zal onder andere op gaan treden met vakvriend Lee Towers. "We zijn samen te zien in Favorites Diamond Day. Dat ik dat met hem mag doen, is natuurlijk geweldig. For old times’ sake. Leen is zo’n goeierd. Een van mijn liefste collega’s, nog steeds."