Katherine Heigl vindt zichzelf niet onbeschoft. "Ik kom wel voor mezelf op."

Dat schreef de actrice tijdens een vraagt en antwoord-sessie met fans op Facebook, gevraagd naar geruchten dat ze een diva is op de set. "Maar dat doe ik niet met onaardige bedoelingen, gewoon met dezelfde kracht en eerlijkheid waar iedereen volgens mij recht op heeft."

De voormalige Grey's Anatomy-actrice ging uitgebreid in op de vraag. "Ik denk eerlijk waar niet dat ik onbeschoft ben", schreef ze verder. "Niets maakt me ongemakkelijker dan confrontatie of iemand kwetsen en dat zou ik nooit expres doen."

In juli vroeg een verslaggever Heigl al eens naar de verhalen dat ze moeilijk is om mee te werken. "Ik zie mezelf zeker niet als moeilijk", zei ze toen. "Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf professioneel, respectvol en vriendelijk opstelt, dus als ik iemand ooit teleurgesteld heb is dat niet opzettelijk geweest."

Emmy

De imago-problemen van Heigl begonnen toen ze in Grey's Anatomy speelde. In 2007 besloot ze haar naam terug te trekken van een Emmy-nominatie voor de ziekenhuisserie, omdat ze haar eigen rol niet Emmy-waardig vond.

Sindsdien duiken regelmatig verhalen over diva-gedrag op. Ze zou vaak moeilijk doen over zaken als kleding, het script en de casting van andere acteurs.

Binnenkort keert Heigl terug op televisie in de nieuwe serie State Of Affairs. Daarin speelt ze een CIA-agente.