De ex van Halle Berry heeft bezwaar gemaakt tegen haar poging de kinderalimentatie die ze aan hem betaalt grondig te verlagen. 

Gabriel Aubry beweert in rechtbankdocumenten dat hij niet meer kan werken sinds haar huidige man Olivier Martinez met hem op de vuist ging.

Volgens TMZ wil Halle Berry haar maandelijkse alimentatiebijdrage aan Gabriel Aubry verlagen van 16.000 dollar (12.700 euro) naar 3.000 dollar (2.400 euro). Gabriel laat het er niet bij zitten en herinnert de rechter aan de vechtpartij op haar oprit in 2012.

Aubry beweert dat hij zes maanden moest revalideren voordat hij überhaupt weer kon werken. Sindsdien heeft het model maar drie opdrachten gehad, citeert TMZ uit de rechtbankstukken.

Klaploper

Halle Berry vindt haar ex een klaploper. Hij zou niet werken omdat hij van de alimentatie kan leven. ''Er is geen wet of logica die zegt dat een gezonde, actieve man mag leven van de kinderalimentatie die de kapitaalkrachtiger moeder moet opbrengen'', zegt de actrice.

Volgens haar advocaat spendeert Aubry maandelijks 590 euro aan de sportschool, 750 euro aan zijn eigen garderobe, 550 euro aan zijn zorgverzekering, 1.500 euro aan zijn auto en 880 euro aan meubels en elektronica.

Berry en Aubry delen de voogdij over de 6-jarige Nahla, die ongeveer de helft van haar tijd met haar vader doorbrengt. In juni besloot de rechter dat Halle daarvoor 16.000 dollar per maand aan Gabriel moest betalen. Halle (48) kreeg vorig jaar haar tweede kindje, Marceo Robert, met haar nieuwe man.