René van der Gijp had tijdens zijn huwelijk met Jacqueline Laats een kort lontje. Dat zegt Laats, die van 1988 tot 1995 met de oud-voetballer getrouwd was, in De Telegraaf.

​"Als hij dan thuiskwam, kon hij zo agressief zijn dat ik bang van hem werd. Voor de veiligheid ging ik hem dan maar een paar dagen uit de weg", aldus Laats tegen de krant.

Volgens Laats sloeg de voetbalanalist haar zelfs een keer op haar neus. "Het bloed stroomde eruit. Thuis sloot ik me op in de slaapkamer, ik was zo bang", vertelt ze. "Maar de volgende ochtend deed hij weer normaal. We zouden bezoek krijgen, en hij zei bij het zien van mijn gezicht en blauwe enkel: je verzint maar wat. Dat heb ik gedaan: gevallen over de hondenmand."

Hoewel het huwelijk bijna twintig jaar geleden strandde, wilde Laats haar ervaringen delen in een boek. In Voorgoed Genezen van René van der Gijp schrijft ze openhartig over haar ex-man, met wie ze een zoon heeft. "Ik heb het opgeschreven om het kwijt te raken", legt ze uit. "Als ik met een bakker getrouwd was geweest, had ik het ook allemaal opgeschreven. Om alles een plekje te geven."

Van der Gijp

Van der Gijp heeft geen zin om in de krant uitgebreid te reageren op de beweringen van Laats. "Kom op hé, je praat hier over 25 jaar geleden. Ik had toen nog meer haar dan Hans Klok. Ik vind het best, heb wel andere dingen aan mijn bolletje", zegt hij.

"Jacqueline heb ik de laatste jaren niet meer gezien en daar is ook geen reden toe. Mijn zoon is inmiddels midden 20. Met hem heb ik dagelijks contact", aldus Van der Gijp