50 Cent voelt zich 'zoveel meer dan de rapper die iedereen kent'

50 Cent heeft het gevoel dat mensen een heel deel van zijn persoonlijkheid niet kennen. "Ik ben zoveel meer dan die rapper die iedereen kent."

Dat vertelt de rapper en acteur in een interview met NU.nl.

"Mensen denken dat ik rapper ben, altijd. Maar dat zou net zo zijn als wanneer jij altijd journalist zou zijn, of een manager altijd een manager. Thuis ben je iemand anders. Dat is ook onderdeel van jou als persoon. En mensen lijken dat bij mij te vergeten."

50 Cent, die eigenlijk Curtis Jackson heet, denkt dat zijn imago hem wel eens in de weg zit, zeker in de andere carrière die hij ambieert: die van acteur.

"Mensen zijn toch geneigd om mij in een hokje te plaatsen. Ze kennen mij als rapper, dus ik ben rapper. En als ik dan wil gaan acteren moet ik toch vooral gangsters spelen, want in dat hokje pas ik."

Uitstapje

Waar 50 Cent lange tijd rondliep met een imago van rapper die een uitstapje doet in de acteerwereld, krijgt hij inmiddels steeds meer aanbiedingen voor films en series. Nu is hij niet alleen te zien in de Amerikaanse serie Power, maar heeft hij ook twee films die binnenkort uitkomen: Southpaw (met Jake Gyllenhaal) en Spy (met Jason Statham en Jude Law).

"Met acteren laat ik mensen zien wat ik ook te bieden heb. En nu ik het langer doe ga ik het ook steeds leuker vinden. Het maakt dat mijn leven niet te eentonig wordt. Ik ben niet alleen bezig met nieuwe nummers en concerten, maar heb er nog iets bij wat echt heel leuk is."

Zakenman

De rapper, die inmiddels elf jaar geleden zijn eerste hit had met In Da Club, is niet alleen acteur maar timmert ook hard aan de weg als zakenman. 50 Cent ontwikkelde, met investeringen van collega Timbaland, een eigen koptelefoon en was nauw betrokken bij het ontwerpproces.

Met de SMS Audio-koptelefoons gaat hij direct de concurrentie aan met de Beats-koptelefoons van Dr. Dre, aan wie 50 Cents zijn carriére grotendeels te danken heeft. De Beats-koptelefoons zijn wereldwijd een groot succes en maakten Dr. Dre miljardair door de deal die hij met Apple sloot.

"Het is geen race en zo wil ik het ook niet zien. Hij maakt zijn spullen en ik de mijne. En het ding is: iedereen heeft inmiddels zo'n koptelefoon. Als iedereen iets heeft wil niemand het meer, want het is niet leuk om iets te hebben wat iedereen heeft."

De rapper denkt dat er voldoende ruimte is op de markt voor beide koptelefoons. "Die van mij zijn echt heel goed. Die van Dre ook, maar daarvan is op een gegeven moment meer dan de helft door consumenten teruggestuurd, omdat ze snel stuk gingen. Dat gaat mij niet gebeuren."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie