AMSTERDAM - Willeke Alberti wil niet meer poseren voor een kalender voor het goede doel. Volgens de zangeres is ten onrechte beweerd dat ze helemaal naakt op de foto zou gaan. "De suggestie was erg sensatiegericht, alle lol is er voor mij van af", aldus Willeke Alberti donderdag.

De zangeres zou, samen met andere bekende Nederlandse vrouwen, poseren voor een kalender waarvan de volledige opbrengst naar armlastige bejaarden gaat. De kalender wordt gemaakt in de stijl van een groep Engelse plattelandsvrouwen die vier jaar geleden hetzelfde deden. Zij poseerden 'functioneel' naakt, waarbij de geslachtsdelen grotendeels bedekt bleven. De kalender was een groot succes, evenals de film die ervan werd gemaakt (Calendar Girls).

Volgens Alberti is het idee erg goed. "Ik draag de organisatie een warm hart toe en hoop natuurlijk dat het een groot succes wordt." De zangeres verkeerde echter in de veronderstelling dat het project geheim moest blijven. "Het is nu op een verkeerde manier naar buiten gebracht."

Initiatiefnemer Alexander van de Kerkhof van het Nationale Comité Dag van de Ouderen betreurt dat Willeke Alberti niet meer meedoet met het project. "Maar ik heb respect voor haar beslissing, het is haar eigen keuze." De kalender wordt volgens hem "keurig". "De modellen kunnen er trots op zijn."

Andere bekende Nederlanders die nog meedoen aan het project, zijn Marijke Helwegen en Sandra Reemer. De presentatie van de kalender is op 22 september. Doel van het project is volgens Van de Kerkhof te laten zien dat het leven niet ophoudt na het vijftigste levensjaar. Eerder werd al een modellenverkiezing gehouden voor de mooiste vijftigplusser.