Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Elton John

Paus Franciscus nieuwe held van Elton John

Elton John heeft een nieuw idool. De 67-jarige zanger is helemaal weg van paus Franciscus, die het kort geleden opnam voor homoseksuelen. Dat zei hij dinsdag op een benefietavond van zijn eigen aidsstichting in New York.
Door Novum

"Tien jaar geleden was de katholieke kerk het grootste obstakel in de strijd tegen aids. Nu hebben we een paus die er daadwerkelijk over spreekt", aldus John. Volgens hem verlegt paus Franciscus momenteel de grenzen in Vaticaanstad.

"Hij is mijn held. Wat mij betreft wordt hij direct heilig verklaard." Het aanwezige publiek trakteerde hem vervolgens op een luid applaus.

Franciscus is volgens John een barmhartige en liefdevolle man die vindt dat iedereen bij de katholieke kerk kan horen. "Het is prachtig om te zien wat hij probeert te doen tegen de vele mensen die zich er tegen verzetten. Hij is moedig en niet bang. Dat is wat we nodig hebben in deze wereld."

Paus Franciscus had eerder dit jaar gezegd dat hij niet wil oordelen over homoseksuelen. Toch stemden de rooms-katholieke bisschoppen eerder deze maand tegen moderniseringen die voor een respectvollere omgang met homoseksuelen moest zorgen.


Lees meer over:

Elton JohnPaus Franciscus

Aanbevolen artikelen