Ruzie Emile Ratelband met ex duurt voort

Emile Ratelband en zijn ex Monica 'Moon' van Buren liggen nog steeds met elkaar in de clinch. De twee treffen elkaar volgende week woensdag voor de zoveelste keer in de rechtbank. 

Dan dient een hoger beroep dat Ratelband aanspande in een kort geding waarmee zijn ex onder meer wilde voorkomen dat hij foto's van hun twee kinderen op social media zet.

"Zij vond dat ik geen foto's mocht meer mag plaatsen van onze kinderen op Facebook of Twitter terwijl iedereen dat doet", legt de positiviteitsgoeroe uit. "Daar ben ik tegen ingegaan, want ik vind dat vrijheid van meningsuiting."

Voor Ratelband is het bijna niet meer bij te houden hoe vaak hij en zijn ex, die sinds vorig jaar zomer in scheiding liggen, elkaar hebben getroffen in de rechtbank. "Het is vreselijk geweest. Ik kan er een boek over schrijven."

Blijven vechten

Toch blijft hij naar eigen zeggen vechten om zijn 'recht te halen'. "Ik heb als vader ook gezag. Zij beweert dat zij dat als enige heeft en dat klopt natuurlijk niet. We hebben evenveel recht", zegt Ratelband, die in 2007 trouwde met Moon.

Na de breuk mocht Ratelband zijn kinderen maanden niet zien. Hij beschuldigde Moon ervan de kinderen te hebben ontvoerd, zij beschuldigde hem van ontvoering.

Hoewel de 65-jarige positiviteitsgoeroe zijn strijd niet opgeeft, is hij optimistisch dat het ooit rustiger wordt. "Ik ben positief ingesteld en ik houd moed", zegt Ratelband. "Ik hoop dat bij haar ooit het licht aangaat."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie