Carice van Houten vindt het nog te vroeg voor film met vriend

Carice van Houten wil heel graag samenwerken met haar vriend Kees van Nieuwkerk, maar voorlopig nog niet. "Ik denk dat het nog een beetje te vroeg is."

"Dit is zijn eerste film en om dan meteen met je vriendin te werken, ik weet het niet", zegt de 38-jarige Van Houten over de film Pak van Mijn Hart, de eerste speelfilm die Van Nieuwkerk in zijn eentje regisseerde.

"Ik zou het heel leuk vinden om samen iets te doen, maar denk dat we daar nog even mee moeten wachten", aldus de actrice die nu ruim een jaar samen is met Van Nieuwkerk.

Bij Pak van Mijn Hart was Van Houten dan ook nauwelijks betrokken. "Af en toe riep ik ook wel eens wat, maar ik kan niet zeggen dat ik heb meegeholpen. Gewoon zoals een vriendin van een regisseur is."

Romantisch

In de romantische komedie, die maandagavond in première ging en vanaf volgende week donderdag in de bioscopen draait, stopte Van Nieuwkerk "alle romantiek die in hem zit".

"Ik ben zeker een beetje romantisch en anders ben ik het wel geworden na deze film", zegt de regisseur. Van die eigenschap plukt de twaalf jaar oudere Van Houten geregeld de vruchten. "Verrassingsweekeindjes weg, een mooi hotel in een mooie stad, wandelen en lekker eten", somt Van Nieuwkerk moeiteloos op.

Van Houten pakt het vaak minder groots aan. "Ik zag Kees laatst fietsen en toen ben ik als een gek achter hem aangefietst alleen om een kusje te geven. Dan denk ik niet: ik zie je straks wel, maar wil ik dat moment echt benutten."

De actrice is naar eigen zeggen "irritant romantisch". "Dweperig, sentimenteel en veel hartjes. Ik ben gewoon echt een meisje."

Bekijk de trailer van Pak van Mijn Hart:

Tip de redactie