Mark van Eeuwen vindt mannen niet stoer genoeg

Mark van Eeuwen is van mening dat mannen tegenwoordig een stuk minder stoer zijn. "Het is allemaal te veel metroman geworden. Ik wil dat de machoman zijn herintrede doet." 

Dat zegt de acteur in Veronica Magazine.

"De drang naar avontuur moet toch in elke man aanwezig zijn?"

De 38-jarige Van Eeuwen vindt het mooi om de 'stoere en rauwere' kant van mannen te zien. "Het is heus niet erg om af en toe je gevoelens te laten zien, maar je moet als man ook met een beer kunnen worstelen."

Volgens de acteur is die kant in elke man aanwezig. "Mannen zijn nou eenmaal gemaakt om een hert neer te speren en op te eten. Ik geloof dat elke vent diep van binnen drie drang naar avontuur voelt."

De Vliegende Hollanders

De acteur zelf kan zijn avontuurlijke kant kwijt in het nieuwe programma De Vliegende Hollanders, waarbij hij samen met Beau van Erven Dorens in een vliegtuigje naar Aruba, Bonaire en Curaçao vliegt. "De Vliegende Hollanders is gewoon een lekker cowboyprogramma. Ik ben een cowboy. Beau is er een. Laat ons maar stoer doen, daar varen we het best bij."

Ook in een toekomstige relatie hoopt Van Eeuwen avontuurlijk te kunnen zijn. "Ik zie een vrouw voor me die ook mijn beste maatje is. Iemand met wie ik paarden kan stelen, luidt het spreekwoord. Ik moet met haar kunnen muiten - daar spreekt de cowboy in mij weer." De acteur, die eerder samen was met Lieke van Lexmond, staat open voor een nieuwe liefde. "Want ik ben geen einzelgänger. In mij huist een familieman."

Lees meer over:
Tip de redactie