Winnaar Heel Holland Bakt droomt van eigen lunchroom

Menno de Koning droomt van een eigen lunchroom. De winnaar van het programma Heel Holland Bakt ziet zichzelf ergens "in de verre, verre toekomst" een etablissement openen.

Dat vertelt hij maandag in een gesprek met NU.nl.

"Voorlopig nog niet hoor, momenteel ben ik heel blij met wat ik nu doe, maar als we het hebben over een droom, dan is dat er zeker eentje", aldus De Koning, die zijn werk als kookwinkelmedewerker voorlopig nog niet zal opzeggen.

Zo'n 2,3 miljoen mensen zagen zondagavond hoe de 35-jarige thuisbakker won van deelneemsters Beth Storry en Anouk Bosma en in het bijzijn van zijn moeder en zus de Glazen Beslagkom won. Een dag later kondigde De Koning aan met een eigen boek te komen.

"Dat boek zat niet bij de prijs. Ik was er al langer mee bezig en na het winnen van de wedstrijd kreeg ik een aanbod om dat te gaan doen. Heel even twijfelde ik, maar kom op: iedereen wil dit."

Samenstellen

Het boek zal de lievelingsrecepten van de thuisbakker bevatten, waaronder veel Amerikaanse koekjes en taarten. Bij het samenstellen van het boek vond De Koning het regelmatig lastig dat hij niemand mocht vertellen dat hij de winnaar was.

"Steeds bedacht ik me dingen, schreef die op, maar niemand mocht weten dat ik de wedstrijd had gewonnen. Dat was heel lastig. Er komt toch een soort druk op je te staan. Zondagavond heb ik met mijn moeder en zus de finale gekeken met wat vrienden. Het was zo'n opluchting toen ik het met iedereen kon vieren."

Bang om in de vergetelheid te raken is De Koning niet. "Nee hoor, volgend jaar is er gewoon weer een andere winnaar en dan is het voor die persoon tijd om 'te shinen', maar nu is het de mijne en daar ga ik gewoon flink van genieten. En wie weet: Rutger (de winnaar van vorig jaar, red.) werkt volgens mij ook aan een tweede boek. Zo kan het ook met mij gaan."

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie