Linda de Mol is naar eigen zeggen niet veranderd door de bedreigingen aan haar adres. Wel hebben haar kinderen een "pittig jaar achter de rug". 

Dat zegt de presentatrice zondag in Jinek. De Mol vindt het naar eigen zeggen ook niet moeilijker om mensen te vertrouwen. "Dat gun ik degene die dit doet absoluut niet."

Eind september werd bekend dat John en Linda de Mol al sinds oktober worden afgeperst en bedreigd door een of meerdere personen. Met name dat haar kinderen ook worden bedreigd valt De Mol zwaar. "Als je kinderen ergens in genoemd worden, is dat een hele andere situatie. Dat maakt je heel erg onmachtig en dat is erg akelig."

Haar kinderen gaan er volgens De Mol "hartstikke goed" mee om. "Ze hebben een heel pittig jaar achter de rug, ook omdat ze niets konden uitleggen aan hun vrienden. Het feit dat het nu out in the open is en andere kinderen het kunnen begrijpen, maakt het wel ietsje makkelijker", aldus De Mol.

De familie De Mol krijgt al een jaar lang geregeld afpersingsbrieven, waarin met name het gezin van Linda de Mol ernstig wordt bedreigd. John de Mol moet een groot geldbedrag betalen, anders zal Linda en haar kinderen iets overkomen.

Miljoenen ogen

Sinds de politie de zaak op 30 september in de openbaarheid bracht, zijn bijna zeshonderd tips binnengekomen, zei Linda de Mol. ''Als we het stil hadden gehouden, waren er niet zoveel tips binnen gekomen'', aldus De Mol. ''Als er miljoenen ogen meekijken, voelt het een beetje beter. Ik hoop dat dit een einde krijgt.''

Er wordt vooral gezocht naar een man die in september bij een bakker in Blaricum taartjes bestelde voor John de Mol. Het bleek dat in de envelop die de bakker op de doos moest plakken een dreigbrief zat. Deze oudere, grijze man, van wie een compositietekening bestaat, heeft zich nog niet gemeld.