Gordon is zondag op het vliegtuig gezet richting Honduras. De 46-jarige zanger verblijft ruim een week alleen op een onbewoond eiland voor de kust van het land in Midden-Amerika.

Gordon gaat naar verwachting een zware week tegemoet.

Hij moet slapen in een hutje op het strand en heeft alleen wat broodnodige spullen meegekregen zoals een pannetje, een zakmes, lucifers, een paraplu en een survivalboek. Gordon moest bovendien zijn telefoon inleveren. Hij werd zondagochtend door enkele tientallen fans uitgezwaaid op Schiphol.

"Ik vond het wel een leuke uitdaging om een keer helemaal tot mezelf te komen op een eiland", vertelt Gordon aan De Telegraaf. "Het heet Cayo Paloma, voor de kust van Honduras", vervolgt de zanger. "Ik heb altijd gezegd dat ik nooit mee zou doen aan Expeditie Robinson en dit begint er toch wel heel erg op te lijken. Er is daar niks", zegt Goor niet al te enthousiast.

Stemmen

De actie is een stunt van chocoladefabrikant Nestlé. Op een website kon de afgelopen periode gestemd worden welke BN'er naar een onbewoond eiland moest worden gestuurd voor 'een break'. 

De meeste stemmen gingen naar Gordon. Zijn avonturen zijn via een livestream te volgen. Hoeveel geld de zanger voor de stunt krijgt, is niet bekend.

Op dinsdag 4 november keert hij terug naar Nederland.