André Rieu is op 1 oktober 65 jaar geworden en zat op dat moment in een vliegtuig op weg naar Brazilië. Vervelend vond hij het niet om op die manier zijn verjaardag te 'vieren'. 

Dat vertelt hij in De Telegraaf. En het getal maakt hem al helemaal niet uit. "Die leeftijd betekent niets voor me."

De wereldberoemde violist en orkestleider is dan ook nog niet van plan om te stoppen. "Ik heb een vrij beroep, ga door tot ik er bij neerval. Bovendien, 65 van nu is 55 van vroeger. Personal trainer Ruud reist met ons mee. Ik train om de andere dag", vertelt hij in het interview.

Niet alleen zijn personal trainer gaat overal mee naartoe; Rieu heeft een hele entourage. "We ontbijten en lunchen in het hotel, hebben eigen koks mee voor het diner in het stadion en een meereizende eigen arts. We zijn 160 dagen van het jaar onderweg. Dan moet je zorgen dat dat comfortabel gaat. Dit is ons leven."

En dat leven is topsport, zegt de muzikant. "Tijdens zo'n tournee kom ik behalve om op te treden mijn kamer nauwelijks af. Ik slaap, ontbijt, train, eet, ga weer slapen, dan naar een optreden, soundchecken, eten, weer slapen, dan optreden, daarna gasten ontvangen, slapen en dat nu negen dagen lang."