Renée Zellweger is onherkenbaar, Albert Verlinde gaat er even tussenuit, Dave Roelvink moet sorry zeggen en Guus Hiddink heeft een verloren zoon. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Renée Zellweger: wat is er gebeurd?! Dat vroeg iedere entertainmentsite, -krant en -tijdschrift zich deze week af.

De Bridget Jones's Diary-actrice verscheen onherkenbaar op de rode loper en iedereen was in rep en roer. Wat zou Renée hebben gedaan? Er werd gesproken van een verbouwing van haar neus, het omhoogtrekken van haar oogleden en het laten vullen van haar wangen, maar niemand die precies wist hoe het nu zat.

Het was de blondine zelf die ons uiteindelijk duidelijkheid gaf: niks botox, cosmetische artsen en opgetrokken oogleden. De actrice is gewoon gelukkig.

"Ik ben blij dat het mensen is opgevallen dat ik er anders uitzie. Ik heb namelijk grote veranderingen doorgevoerd in mijn leven, ik ben nu gelukkiger en ik ben blij dat mensen dat zien."

Renée zou nu ontzettend gezond leven, goed rust nemen en de tijd voor zichzelf nemen. Daarbij is ze de afgelopen jaren maar weinig in de publiciteit geweest en dus zouden mensen haar gewoon "niet kennen als veertigjarige."

"Misschien zie ik er nu heel anders uit. Dat is toch bij iedereen zo als je ouder wordt? Ik ben gelukkig." Gelijk heb je Renée, wij vragen ons alleen af of je met je gelukkige uiterlijk nog veel filmrollen zal krijgen, je hebt immers zelf al toegegeven dat je voor Bridget Jones's 3 nog niet benaderd bent.

Eventjes weg

Arme Albert: de scheiding van Onno Hoes is hem even te veel geworden en dus is hij naar één of ander tropisch eiland vertrokken om bij te komen. De roddelkoning verwerkt zijn scheiding aan zee en heeft Story meegenomen.

"Ik wilde er een week alleen op uit om bij te komen van alle hectiek van de afgelopen maanden. Hier, alleen op het strand, kan ik tot rust komen, alles overdenken en verwerken."

Even geen Albert achter de desk bij RTL Boulevard dus. Hij zit met zijn voeten in het zand, waar hij merkt dat de scheiding echt een goede beslissing is geweest. "Het was niet makkelijk om de knoop door te hakken, maar voor iedereen is dit beter zo. We hebben ons best gedaan, maar uiteindelijk besef je dat het niet meer goedkomt. Dat is moeilijk, maar daar moeten we doorheen."

Hoe lang Verlinde door afwezigheid zal schitteren is nog niet duidelijk, maar zeker is dat de scheiding nog lang genoeg voor verhalen gaat zorgen. Story, Weekend en Privé kunnen nog maanden smullen van het liefdesverdriet van de presentator.

'Sorry'

Dries Roelvink is er klaar mee: zoon Dave moet nu gewoon zijn excuses gaan aanbieden aan het meisje wiens huis in augustus is leeggehaald tijdens een feestje.

De zoon van de volkszanger moet dan wel even 'sorry' zeggen over de telefoon, want voorlopig zit hij volgens De Telegraaf 'ondergedoken'. "Hij moet even tot zichzelf komen en alleen ik weet waar die jongen zit", aldus Dries.

De vrienden van Dave haalden in augustus het huis van het meisje leeg en filmden haar terwijl ze een seksuele daad verrichtte bij het model. Sorry zeggen is "dan wel het minste wat je kunt doen", zo vindt ook Dries.

Dave zegt overigens zelf nog steeds dat hij niets te maken heeft met het verdwijnen van de dure spullen en Dries blijft hem geloven. De ouders van het meisje zijn minder overtuigd van de onschuld van Dave.

"De familie Pach heeft sterk de indruk dat mijn zoon zijn vrienden, die ik overigens geen vrienden noem, wil beschermen door zo min mogelijk over die bewuste nacht te vertellen", zegt vader Roelvink na het gesprek.

Dave is in elk geval aangeslagen door al het gedoe rondom "zijn persoontje". "Toen ik Dave vertelde hoe erg dat meisje ermee zit en hoeveel verdriet ze heeft van die hele toestand, zag ik bij hem ook tranen gisteren." Och, die arme jongen ook.

Verloren zoon

Het zal je maar overkomen: ben je 67 en kom je er achter dat je al bijna vijftig jaar een zoon hebt rondlopen. Het gebeurde Guus Hiddink, althans, zo leek het even.

Afgelopen woensdag kopte De Telegraaf "Guus, ik ben je zoon" en iedereen reageerde geschokt: kon het zo zijn dat de bondscoach van het Nederlands elftal al op zijn 16e vader is geworden?

De meneer in kwestie wist zeker dat Guus zijn papa was, op basis van het feit dat ze allebei "twee rechterbenen hebben" en dat het gewoon zo voelde.

RTL Boulevard kreeg een lachende Guus aan de telefoon, want dit verhaal kon helemaal niet kloppen: Als Guus de vader van de meneer was, had hij op zijn 16e al seks moeten hebben en Guus was 17 bij zijn eerste keer.

Voor de bondscoach lijkt het nu einde verhaal, maar wij zijn benieuwd of zijn verloren zoon nog om een dna-test gaat eisen.