Andy van der Meijde en Melisa Schaufeli ondervinden steeds vaker de gevolgen van hun bekendheid.

De ex-voetballer en het naaktmodel hebben een eigen reallifesoap op SBS6 en rustig over straat gaan is inmiddels verleden tijd. "Ja, dat merken we steeds meer", zegt Schaufeli.

"Van de week wilde Andy even leuk naar meisjes fluiten. Dat doet hij altijd voor de gein als ik achterin de auto zit: gaat hij toeteren, zwaaien en knipogen en dan zwaaien ze terug", vertelt Schaufeli. "Maar nu kwamen ze naar 'm toe: Andy van der Meijde! Kreeg hij zo'n rode kop. Dus dat kan hij ook niet meer doen."

Pretpark

"Je merkt gewoon dat het steeds meer wordt. Waar we ook komen, of ik alleen, is het: handtekening of foto", zegt Van der Meijde. Zo zit een dagje onbezorgd naar een pretpark er niet meer in. "Dan krijg je een hele horde mensen achter je aan, lopen was daar bijna niet te doen", aldus Schaufeli.

Als de twee merken dat hun kleintjes zouden lijden onder de aandacht, is het echter snel gedaan met de show. "Als mijn kinderen het niet leuk zouden vinden was het al gauw afgelopen", zegt Schaufeli. "Maar onze kinderen vonden het prachtig. Hoe meer mensen, hoe leuker. Dus het past gewoon bij ons."

"We zijn gewoon wie we zijn", besluit de oud-Ajacied. "Dat waarderen mensen en dat is leuk."