Jochem van Gelder zit al jaren in het televisievak, maar leert nog steeds. Ook Patty Brard en Britt Dekker, die door SBS aan Van Gelder werden gekoppeld, inspireren de 51-jarige presentator volop. 

"Patty is professioneel, drijft niet haar zin door, werkt hard, kan relativeren en heeft ook nog eens humor", zegt de presentator.

"Dat zijn fijne mensen om mee te werken. En Britt is heerlijk onbevangen."

"Ik maak al 25 jaar televisie, maar dit is een hele andere tak van sport", vertelt Van Gelder. Voor SBS6 maakte hij met Brard Bonje bij de Buren. Met Dekker is hij vanaf zaterdag te zien in Het Beste Idee van Nederland.

Van Brard leerde Van Gelder omgaan met hoog oplopende emoties. "Het oplossen van burenruzies met alle emoties die daarbij komen, dat is voor mij een compleet nieuw vakgebied. En eigenlijk voor Patty ook, maar zij heeft in haar leven veel meer bonje meegemaakt dan ik ooit mee zal maken. Zij is bijna een ervaringsdeskundige."

Spontaniteit

Van Gelder pikte van Dekker wat van haar spontaniteit. "Ik vind het mooi om te zien hoe nieuwsgierig en onbevangen ze is. Als je net begint, dan doe je dingen gewoon. Dat kan goed of niet goed zijn, maar je doet het. Daar ben ik wat Britt betreft wel jaloers op. Zij begint net en knalt er meteen in. Ik heb van haar geleerd dat je soms terug naar de basis moet en vanuit je nieuwsgierigheid moet werken."

Van Gelder ziet Brard en Dekker nog jaren op de buis blijven. "Juist doordat ze ook op televisie zijn wie ze zijn, denk ik dat ze het heel lang vol gaan houden. Ik zie veel collega's die op tv heel anders zijn dan wanneer ik ze tegenkom. Ik ben ervan overtuigd dat het kijkerspubliek dat op een gegeven moment ook ziet. Het publiek gelooft hen niet meer en dan zie je ze niet meer terug."