Melisa Rivers spant een rechtszaak aan tegen de kliniek in New York waar haar moeder Joan Rivers overleed tijdens een operatie aan haar stembanden.

Volgens TMZ is dit de enige manier waarop de dochter kan achterhalen wat er werkelijk is gebeurd.

Sinds de Amerikaanse zorginspectie de kliniek een onvoldoende gaf, probeert Melissa volgens bronnen tevergeefs de bron van de problemen te achterhalen en erachter te komen of die het overlijden van haar moeder heeft veroorzaakt.

Melissa heeft nu juridisch advies ingewonnen bij haar advocaten. Een rechtszaak geeft haar de kans artsen en kliniekmedewerkers onder ede te laten verhoren en te vragen wat er precies is gebeurd voordat haar moeder stopte met ademen.

Melissa zou gefrustreerd zijn, omdat het erop lijkt dat de toezichthouders meer weten dan de nabestaanden, vandaar dat ze nu naar de rechter stapt.

Joan Rivers overleed begin september op 81-jarige leeftijd doordat haar hersenen tijdens de operatie aan haar stembanden te weinig zuurstof kregen. De Amerikaanse comédienne kreeg een hartstilstand. Tijdens de ingreep was ze verdoofd met propofol, maar haar overlijden zou het gevolg zijn van de operatiemethode.