Albert Verlinde heeft behoefte aan rust nadat vorig week bekend werd dat hij en Onno Hoes gaan scheiden. Verlinde vluchtte kort nadat het nieuws naar buiten werd gebracht naar de zon om bij te komen.

Dat laat de presentator weten aan Story.

"Ik wilde er een week alleen op uit om bij te komen van alle hectiek van de afgelopen maanden", zegt de 53-jarige Verlinde vanaf zijn vakantieadresje. "Hier, alleen op het strand, kan ik tot rust komen, alles overdenken en verwerken."

De presentator, die 22 jaar samen was met de Maastrichtse burgemeester en dertien jaar geleden met hem trouwde, staat nog steeds volledig achter de breuk.

"Het was niet makkelijk om de knoop door te hakken, maar voor iedereen is dit beter zo. We hebben ons best gedaan, maar uiteindelijk besef je dat het niet meer goed komt. Dat is moeilijk, maar daar moeten we doorheen."

Affaire

Het huwelijk van Verlinde en Hoes liep al eerder van de rails. Vorig jaar dook een kiekje op waarop de 53-jarige burgemeester zoende met de 24-jarige Ruud Schepers, met wie hij een kortstondige affaire zou hebben gehad.

Verlinde liet eerder al weten dat de scheiding niets te maken heeft met de 'toyboy'. "Dat heeft geen rol gespeeld", vertelde Verlinde vorige week in RTL Boulevard. "Het kan gewoon niet meer. Met de carrières die we allebei hebben en die twee woonplekken."