Benja Bruijning moest wel even wennen toen hij na zijn rol in Alles is familie in de spotlights stond. De acteur zegt dat hij de aandacht ongemakkelijk vond. "Ik werd er verlegen van", aldus Bruijning.

Dat vertelt hij aan De Telegraaf.

"Ook werd ik opeens gebombardeerd tot 'die mooie jongen uit romantische komedies'. Terwijl ik met Alles is familie maar één romkom heb gedaan", vervolgt de 30-jarige Bruijning.

"Wat ik wil zeggen is dat ik liever word beoordeeld op mijn talent dan op mijn uiterlijk. Als iemand mij knap vindt denk ik: bedankt, maar dit is nu eenmaal mijn hoofd. Daar kan ik niet veel aan veranderen."

Romantische komedie

Bruijning, die een relatie heeft met actrice Anna Drijver, is binnenkort te zien in de film Pak van mijn hart. De acteur vertelt dat hij wel even twijfelde aan deze rol, het is namelijk toch weer een romantische komedie.

"Al snel werden mijn twijfels weggenomen. Mijn personage Tom, een gladde dertiger die leeft op roem en vrouwen, bleek heel ver van mij af te staan. Voor mij des te interessanter om me helemaal in deze man vast te bijten."

Bruining vertelt de krant dat hij nog meer ambities heeft. "Spelen in films, tv-series en theaterstukken is voor mij de ideale combinatie", aldus de acteur. "In 2010 heb ik het relatiedrama Niet zo bedoeld geschreven en dat vond ik geweldig om te doen. Mensen raken met iets dat uit jouw pen komt, dat is toch wel het mooiste wat er is."