Prinses Margarita heeft eind september een interview gegeven aan Privé en daarin onder meer verteld dat ze een deel van de schulden van haar ex, Edwin de Roy van Zuydewijn, heeft betaald.

Dat beweert De Roy van Zuydewijn in een brief die zijn advocaat heeft opgesteld, ter attentie van Margarita's raadsman. De brief zou in bezit zijn van NRC Handelsblad.

In het interview zou Margarita gezegd hebben dat haar ex in de schuldsanering was beland.

De advocaat van Margarita zou al per brief hebben laten weten, dat Margarita geen interview met Privé heeft gevoerd en dat De Roy van Zuydewijn geen recht heeft op informatie van zijn ex-vrouw.

Problemen

De Roy van Zuydewijn werd bekend door zijn huwelijk met prinses Margarita de Bourbon de Parme, dochter van prinses Irene, in 2001. Het paar scheidde in 2006.

Halverwege het huwelijk bezorgde het stel het Koninklijk Huis grote problemen door in interviews veel kritiek te uiten op onder anderen toenmalig koningin Beatrix, de tante van Margarita.

De Roy's scheiding van Margarita (door haar aangevraagd wegens 'duurzame ontwrichting') ging gepaard met veel rumoer.

Het paar zag elkaar vaak voor de rechter, over de inboedel, de hond en geluidsbanden. Margarita stuurde aan op een verzoening met haar familie. De Roy van Zuydewijn sleepte ook derden voor de rechter, onder meer over publicaties.