De mogelijke zelfmoord van Misty Upham had volgens haar vader Charles Upham voorkomen kunnen worden, indien de politie beter z'n best had gedaan.

Dat zegt de vader aan Us Weekly.

Volgens Upham had de politie beter kunnen optreden toen Upham vermist werd. "Ik denk echt dat de politie meer proactief had kunnen zijn. Het hoofd van het onderzoek geloofde niet in de zelfmoordneigingen van mijn dochter", zegt de vader.

Uit onderzoek is al gebleken dat Misty Upham op dezelfde dag als haar vermissing stierf. De actrice van onder andere August: Osage County werd pas elf dagen na haar dood gevonden. "We hadden haar op de eerste dag kunnen vinden. De politie had gewoon honden moeten inzetten."

Medische gegevens

De familie wilde met medische gegevens aantonen dat de noodzaak hoog was, maar kon door de wettelijke beperkingen niet bij de gegevens komen. "De politie had gewoon akkoord moeten gaan, dan waren ze veel sneller in actie gekomen", vervolgt Upham.

"Het lijkt erop dat de politie absoluut geen verantwoordelijkheid heeft genomen en helemaal niet menselijk heeft gehandeld."

De politie van Auburn geeft aan dat ze er alles aan hebben gedaan om de dood van Misty Upham te voorkomen, maar Upham denkt dat dat onzin is. Verder onderzoek moet uitwijzen of er fouten zijn gemaakt.