Voormalig kickbokser Remy Bonjasky en zijn vriendin Stephanie van der Schley gingen kort voor zijn deelname aan Expeditie Robinson uit elkaar. Bonjasky besloot dat niet tegen de andere expeditieleden te zeggen.

Met Van der Schley heeft Bonjasky een zoontje van vijf. Het was voor hem niet de eerste lange relatie die op de klippen liep.

Eerder ging het mis tussen Bonjasky en de moeder van zijn andere zoon. De Telegraaf wilde weten of hij zo'n moeilijk figuur is om mee te leven, maar dat is volgens Bonjasky niet het geval. "Ik zou eerder willen zeggen dat mijn leven niet makkelijk is."

"Doordat mijn kickbokscarrière zich grotendeels in het buitenland afspeelde, reis ik nog altijd erg veel", legt Bonjasky uit. "Niet meer als vechter, maar bijvoorbeeld als begeleider van vechters uit mijn eigen Bonjasky Academy, als vip op gala's of als spreker bij seminars. En dat vergt veel van mijn gezin en de vrouw die naast mij staat."

Balans

Tijdens Expeditie Robinson dacht Bonjasky veel na over de balans tussen zijn werk en zijn kinderen. "Dat was soms wel pittig, want ik vond dat ik wel wat kon verbeteren. Het punt is dat ik voor mijn werk nu eenmaal niet altijd iemand anders kan sturen. Mensen vragen om mij. En omdat ik voor alles wat ik heb bereikt keihard heb gewerkt, wil ik het niet laten versloffen."

Alleen de crew van het overlevingsprogramma was op de hoogte van de liefdesbreuk. "Toen de promofilmpjes voor Expeditie Robinson werden opgenomen, werd bij mij thuis gefilmd. Daar was mijn ex ook nog bij. Maar tegen de tijd dat de promo's de lucht in gingen, waren we al uit elkaar."

De twee vroegen de programmamakers of er niet wat geknipt kon worden "om pijnlijke situaties te voorkomen". "En aan die wens zijn ze gelukkig tegemoetgekomen."