Voormalig Glee-actrice Charice Pempengco heeft in een persoonlijk interview aan Oprah Winfrey onthuld dat ze zich een man voelt. 

''In principe is mijn ziel mannelijk'', antwoordt de 22-jarige Filipijnse zangeres op vragen van Oprah over geruchten over een aanstaande geslachtsoperatie. ''Maar ik ben niet van plan om door die fase te gaan waarbij ik alles moet veranderen'', zegt Pempengco.

De Filipijnse was in haar jeugd een van de finalisten van de Amerikaanse talentenjacht Little Big Star. Zij groeide dankzij YouTube en tv-optredens bij Ellen DeGeneres en Oprah Winfrey uit tot een internationaal fenomeen en trad in 2008 op in De Kuip in Rotterdam tijdens het eeuwfeest van Feyenoord. 

Uit de kast

Vorig jaar kwam Pempengco uit de kast, maar toen ze afgelopen maanden steeds meer veranderde van uiterlijk, voedde dat speculaties dat ze een geslachtsverandering zou ondergaan, meldt People.

Over haar nieuwe look zegt Pempengco zelf: ''Ik heb mijn haar afgeknipt en draag jongenskleren en zo, maar dat is alles.''

Ze vertelt in Oprah's uitzending van komende zondag dat ze al van kinds af aan worstelde met de genderkwestie en dat het vinden van de waarheid een heel proces is geweest. Op 5-jarige leeftijd wist ze dat ze anders was. ''Toen ik tien was, dacht ik 'Oh, ik ben lesbisch'.''